HAKKIMIZDA
Küresel, sosyal ve çevresel zorlukların arka planına karşın, adil ve çevre dostu ürünler, ithalatçı ülkelerdeki tüketiciler ve hükümetler tarafından giderek daha fazla talep edilmektedir. Gönüllü sürdürülebilirlik girişimlerinden zorunlu mevzuata
doğru bir geçiş bulunmaktadır.
Son yıllarda birçok Avrupa ülkesi insan hakları ve çevresel durum tespiti (HREDD) mevzuatlarını kabul etti. Avrupa düzeyinde, AB Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi (CSDDD) Temmuz 2024'te resmen kabul edildi ve yürürlüğe girdi.
Bu, Avrupa’daki tüm şirketler için (hem Avrupalı şirketler hem de AB’de faaliyet gösteren Avrupalı olmayan şirketler için)insan hakları ve çevresel durum tespiti gerekliliklerini zorunlu hale getirecektir. “Birleşmiş Milletler Rehber İlkeleri (2011)” ve onun durum tespiti süreçlerine ilişkin tanımı bu mevzuatın temelini oluşturmaktadır.
Alman ve Avrupalı şirketlere önemli sayıda tedarikçi sağlayan Türkiye, yeni durum tespiti mevzuatından etkilenmektedir. Almanya'da ve diğer ülkelerde faaliyet gösteren ve yakın zamanda uygulamaya konan durum tespiti mevzuatına tabi olan büyük şirketlerin ve perakendecilerin, tedarikçilere yönelik uyguladığı risk analizi, tedarik zinciri şeffaflığı veya şikayet mekanizmaları gibi gerekliliklerini yoğunlaştırması bekleniyor. Yaklaşan değişiklikleri erkenden benimseyen üreticiler, Alman ve Avrupalı şirketlerle gelecekteki iş etkileşimlerine hazırlıklı olacak.
Bu bağlamda RBH Türkiye, sağladığı hizmetler ile Türkiye’de insan hakları ve çevresel durum tespiti (HREDD) uygulamalarını güçlendirecektir. Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen, Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ve Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) iş birliği ile kurulan RBH Türkiye, ülkeler arasında ortak bir HREDD anlayışı inşa etmek ve bu alandaki faaliyetleri harmonize etmek amacıyla oluşturulan. RBH Network’ün bir parçasıdır. RBH Network, İş Dünyası ve İnsan Hakları Alman Yardım Masası’nın edinilmiş tecrübelerinin üzerine ekleyip Alman Yardım Masası’nın mevcut ağını üretici ülkelerdeki kalife kurumlar ile genişletmek üzere yakın iş birliği halindedir. Şimdiye kadar Bangladeş, Vietnam, Kamboçya, Sırbistan, Türkiye, Tunus, Meksika ve Pakistan’da RBH’ler kurulmuş olup genişleme planlanmaktadır.
Bize Ulaşın
Sorularınız varsa çekinmeden bize ulaşabilirsiniz.
Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Tel:
+90 212 251 73 00
Fax:
+90 212 251 58 77